dilluns, 19 de setembre de 2011

Enric Sió, la seva obra i la seva memòria.

Enguant dedicarem la Nit del Còmic a Enric Sió,  en el marc d’una campanya per reivindicar la seva obra i la seva persona, en la que s’ha demanat (i es concedirà) una plaça en el seu honor davant mateix del CACI.
L’autor ha estat oblidat durant molt de temps i creiem que ha arribat el moment de revalorar la seva aportació a l’art i la cultura catalana i universal.

Enric Sió i Guardiola (Badalona, 5 d'abril del 1942Barcelona, 2 de novembre del 1998) fou dibuixant, il·lustrador, fotògraf i publicista català.
L'obra de Sió s'emmarca en els corrents que van sorgir a mitjans dels 60 entre els autors de còmic europeus que reclamaven la majoria d'edat de la historieta com una forma d'art culte i lliure. Sempre va considerar el còmic com una forma d'art comparable al cinema o la literatura, i les seves obres busquen un nivell expressiu i conceptual molt superior al còmic tradicional. Per això recorre a complexes recursos gràfics variant deliberadament el seu estil, de vegades en la mateixa pàgina, per a assolir un expressionisme inusual en la historieta convencional. L'assagista Javier Coma el va incloure entre els dotze clàssics del còmic espanyol en la seva obra de 1981 “I ens vam anar a fer Vinyetes”.

Li va ser otorgat l’any 1971, premi Yellow Kid, una de les màximes distincions internacionals dins el món del còmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada