divendres, 25 de novembre de 2011

Ja tenim guanyador!!!!

La NIT DEL CÒMIC celebrada ahir, 23 de novembre, al Teatre Principal de Badalona, va atorgar el 2n PREMI INTERNACIONAL DE CÒMIC CIUTAT DE BADALONA-CAIXA LAIETANA a Pedro Vila, dotat amb 3.000 Euros.

149 concursants es van inscriure al concurs per obtenir el premi d’aquesta edició, dels quals 53 varen presentar obra i, en una primera fase, el jurat va triar-ne 12 finalistes. La procedència dels concursants ha estat molt variada, sent una majoria de Catalunya i resta d’Espanya, així com de Brasil, Mèxic, França, Argentina, Chile, Italia, El Salvador, Cuba, Bolívia, Perú, Colombia i l’Uruguai.

El Jurat va acordar per unanimitat donar el 2n PREMI INTERNACIONAL DE CÒMIC CIUTAT DE BADALONA-CAIXA LAIETANA, a l'autor Pedro Vila per la seva obra "Jacinto Presidente". El Jurat ha valorat la coherència del nivell gràfic posat al servei d'un plantejament narratiu, que dona com a resultat una sèrie de tires molt ben planificades i originals que formen un conjunt compacte i mantenen l'interès en cada episodi [adjunt en aquest email hi trobareu un fragment de la tira guanyadora]

Així mateix, el Jurat vol fer constar l’elevat nivell de les tires de còmic presentades al concurs que han demostrat les possibilitats creatives que aquest format pot aconseguir.

Pedro Vila (1973, Madrid), és publicista i dibuixant de còmics.


VALORACIÓ DE LA NIT DEL CÒMIC 2011

A més de donar a conèixer el guanyador, la NIT DEL CÒMIC 2011 va comptar amb la presència de Vicent Sanchis (València, 1961), periodista i professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, a qui se li va concedir el Premi Nautilus com a reconeixement pel seu suport a la cultura del còmic. I també va retre un homenatge a l’obra i la persona d’Enric Sió (Badalona, 1942 - Barcelona, 1998), autor de còmics badaloní que amb la seva excel·lència va contribuir a dignificar la vessant artística i social del còmic. La figura de Sió va ser glossada per Jaume Vidal, redactor en cap de cultura del diari AVUI/El Punt, que va elogiar la seva obra i destacar-ne el seu compromís per eixamplar les fronteres del còmic a Espanya, en sintonia amb els corrents culturals europeus dels anys 60 i 70.

.........................

El 2n PREMI INTERNACIONAL DE CÒMIC CIUTAT DE BADALONA-CAIXA LAIETANA va nèixer l’any passat amb una doble intenció. D’una banda, reforçar la relació que Badalona vol mantenir amb l’univers de la historieta. Un compromís que s’ha fet evident des que va esdevenir seu del futur Museu del Còmic i la Il·lustració. I d’una altra, reivindicar el format de la tira gràfica, la tira de premsa. Un format que té molt a veure amb els origens del còmic i que ara prén una renovada força amb el desenvolupament dels suports digitals.

Un any més, la organització de la NIT DEL CÒMIC 2011 vol donar les gràcies a totes les entitats, mitjans de comunicació, institucions, persones, i especialment el públic que ahir ens va acompanyar, pel seu suport i difusió per fer novament possible aquest esdeveniment cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada